«Θεωρώ ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα με τις τράπεζες. Τα χρηματιστήρια έχουν σκαμπανεβάσματα. Υπάρχει μια διεθνής αναταραχή λόγω της ανόδου των επιτοκίων διεθνώς. Η Ελλάδα επηρεάζεται περισσότερο από αυτή την κατάσταση», δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής.

Ο κ. Στουρνάρας τονίζει ότι οι τράπεζες «Έχουν περάσει τα πλέον αυστηρά stress test. Δεν έχει αλλάξει τίποτα στο σχεδιασμό μας. Τα χρηματιστήρια έχουν σκαμπανεβάσματα. Υπάρχει μια διεθνής αναταραχή λόγω της ανόδου των επιτοκίων διεθνώς. Η Ελλάδα επηρεάζεται περισσότερο από αυτή την κατάσταση»

Σχολιάζοντας τις επιθέσεις που δέχθηκε για τη «σιωπή» του, ο κ. Στουρνάρας πρόσθεσε σε συνομιλητές του: «Ποτέ ένας κεντρικός τραπεζίτης δεν σχολιάζει χρηματιστηριακές εξελίξεις και τις κινήσεις των τραπεζικών μετοχών, τη στιγμή μάλιστα που δεν είναι δουλειά του. Διαβεβαιώνω ότι καμία από τις 4 συστημικές τράπεζες δεν έχει πρόβλημα».

Να σημειωθεί τέλος ότι πηγές από τον τραπεζικό τομέα επισημαίνουνπως το επόμενο διάστημα η κρίση αναμένεται να αποκλιμακωθεί και πως δεν θα επηρεαστεί περαιτέρω το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος