Στη μη ενεργοποίηση της συγκρότησης της εταιρείας «Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης» ως διαδόχου του ΟΑΣΘ αναφέρεται, σε δήλωσή του, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ), Λάζαρος Κυρίζογλου.

O κ. Κυρίζογλου κατηγορεί τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη ότι «μετατρέπει τις προθεσμίες του νομοθετικού του τέκνου, σε μηχανισμό παραγωγής εκβιαστικών και αντιδημοκρατικών διλημμάτων σε βάρος των εργαζομένων του ΟΑΣΘ όσο και του επιβατικού κοινού της Θεσσαλονίκης».

 «Η προκήρυξη των βουλευτικών εκλογών αποτελεί, για τον κύριο Σπίρτζη, ισχυρό λόγο για να μην ενεργοποιηθεί η ΑΣΥΘ ΑΕ, προς διαδοχή του ΟΑΣΘ, ενώ την ίδια στιγμή, η ίδια αιτία (προκήρυξη βουλευτικών εκλογών) δεν αποτελεί, για την κυβέρνηση τις τάξεις της οποίας κοσμεί ο κύριος Σπίρτζης, λόγο αναστολής της διαδικασίας επιλογής της Ηγεσίας της Δικαιοσύνης» προσθέτει ο κ. Κυρίζογλου και ζητά από τον κ. Σπίρτζη «να ζητήσει δημόσια συγνώμη από τους πολίτες για την χειροτέρευση των παρεχόμενων συγκοινωνιακών υπηρεσιών από τον ΟΑΣΘ».