Αυξημένη κατά 16-17% είναι εφέτος η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, που θα αρχίσει να διανέμεται από τις 15 Οκτωβρίου.

Η διεθνής αστάθεια, αλλά και η ανέλεγκτη εσωτερική κερδοσκοπία είναι οι δυο βασικές αιτίες για τη διαμόρφωση της τιμής στο 1,110 για Αθήνα και μεγάλα αστικά κέντρα και στο 1,250 για πιο απομακρυσμένες περιοχές. Σε ανακοίνωσή τους οι Πρατηριούχοι επισημαίνουν ότι οι τιμές αυτές «περιέχουν» υφηλό φόρο, αλλά και πολύ χαμηλά περιθώρια κέρδους.

Η Ένωση Πρατηριούχων θέτει το ζήτημα της μείωσης του Ε.Φ.Κ, τονίζοντας ότι οι υψηλές τιμές αυξάνουν τον κίνδυνο παραβατικότητας σε βάρος συνετών επαγγελματιών του κλάδου αλλά και των κρατικών εσόδων.

«Περιμένουμε άμεσα τις ανακοινώσεις της Κυβέρνησης διότι είμαστε μόλις 20 ημέρες πριν την έναρξη της περιόδου διάθεσης του πετρελαίου. Επίσης επανερχόμαστε στο αίτημα του κλάδου για την κατάργηση του συστήματος ‘ΗΦΑΙΣΤΟΣ’ το οποίο ουσιαστικά λειτουργεί ως βιομηχανία προστίμων για απλά τυπογραφικά λάθη, αφού ο έλεγχος διακίνησης του πετρελαίου θέρμανσης γίνετε απόλυτα μέσω του συστήματος εισροών-εκροών που διαθέτουν τα πρατήρια», καταλήγουν.

Η κυβέρνηση από πέρσι προχώρησε σε ψαλίδι κατά 50% στο επίδομα θέρμανσης «πετώντας» έξω χιλιάδες πολίτες με χαμηλά εισοδήματα. H κυβέρνηση αποφάσισε να μειώσει στο μισό το ύψος του επιδόματος ανά δικαιούχο χωρίς να αλλάξει τίποτε άλλο στις διατάξεις χορήγησής του.