Λήγει αύριο Τρίτη 12 Δεκεμβρίου το βράδυ η προθεσμία υποβολής αίτησης για το κοινωνικό μέρισμα και στις 15 του μήνα θα κατατεθούν τα λεφτά στους δικαιούχους, με δύο αλλαγές της τελευταίας στιγμής για τα νεογέννητα εντός του 2017 και για τους ηλικιωμένους, από 70 ετών και άνω, οι οποίοι θα λάβουν μέρισμα χωρίς να απαιτείται αίτηση.

Του Αντώνη Βασιλόπουλου

Στην περίπτωση των ηλικιωμένων κάποιος που έχει φιλοξενούμενα μέλη της οικογένειας θα πρέπει να κάνει μόνος του την αίτηση.

Σε νέες οδηγίες γίνεται ξεκάθαρο ότι σχετικά προβλήματα ή λάθη στα Ε1 για το κοινωνικό μέρισμα δεν μπορούν επί της ουσίας να διορθωθούν πριν ελαχίστων περιπτώσεων. Όπως τονίζεται, οι πολίτες δεν μπορούν να κάνουν τίποτα στις εφορίες για να διορθώσουν λάθη και να πάρουν μέρισμα.

Αν έχετε κάνει λάθος με το ΑΜΚΑ των παιδιών στο Ε1 μπορείτε να προσθέσετε παιδιά μετά τις τελευταίες αλλαγές στην πλατφόρμα αρκεί να έχουν δηλωθεί στο Α21 των οικογενειακών επιδομάτων.

Έχει γίνει διόρθωση και δεν εμφανίζεται πλέον η επισήμανση που δεν επέτρεπε να προχωρήσει η αίτηση μετά την προσθήκη τέκνου. Για αυτούς που έχουν δηλώσει λάθος ότι έχουν πολυτελή διαβίωση, για το τεκμαρτό κ.λπ. δεν γίνεται τίποτα στα πλαίσια του Κοινωνικού Μερίσματος.

Αν η αίτηση ακυρώθηκε εκ των υστέρων από το σύστημα, είτε τα στοιχεία της αίτησης ήταν λανθασμένα είτε την αίτηση την έχει κάνει η σύζυγος φιλοξενούμενου νοικοκυριού.

Ανάλογα με το θέμα που υπάρχει ο πολίτης πρέπει να απευθύνεται: Στα ΚΕΠ για ενημέρωση/διόρθωση ΑΜΚΑ, στον ΕΦΚΑ για θέματα ασφάλισης, να στέλνει email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., να δοκιμάζει ακύρωση ή επαναξιολόγηση της αίτησης.