Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, παραβρέθηκε σήμερα στη Συνάντηση Εργασίας που διοργάνωσαν στην Τρίπολη οι Αναπτυξιακές Εταιρείες Πελοποννήσου και το Ελληνικό Δίκτυο LEADER, στο πλαίσιο και της συμμετοχής του στις διήμερες εργασίες του 10ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση.

Ο κ. Αποστόλου στην τοποθέτησή του επεσήμανε, μεταξύ άλλων, πως στον στρατηγικό σχεδιασμό του ΥΠΑΑΤ πρωταρχικό στόχο έχει ο συνεργατισμός στον αγροτικό χώρο και η ενίσχυση των συνεργειών στην πρωτογενή παραγωγή και σε όλη την αλυσίδα του αγροδιατροφικού τομέα, επισημαίνοντας παράλληλα τη σημαντική συμβολή και της συνεργασίας σε Περιφερειακό επίπεδο.

Επιπλέον, ο Υπουργός τόνισε πως οι Ομάδες Τοπικής Δράσης των προγραμμάτων Leader έχουν ζωτικό ρόλο στην αναπτυξιακή διαδικασία και στο όραμα για την ανασύσταση της οικονομίας και πρόσθεσε πως προτεραιότητα και για το υπουργείο αποτελεί η ανάδειξη των υψηλής ποιότητας αγροδιατροφικών προϊόντων της Πελοποννήσου και όλης της επικράτειας.

Επισημαίνεται ότι στη Συνάντηση Εργασίας στην Τρίπολη παραβρέθηκαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΑΑΤ Νίκος Αντώνογλου και ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Χαράλαμπος Κασίμης.