Ενισχύεται σημαντικά η τουριστική ζήτηση της Ελλάδα από τη Γερμανία, σύμφωνα με στοιχεία από τις επαφές και διαπραγματεύσεις της υπουργού τουρισμού Έλενας Κουντουρά, με παράγοντες της γερμανικής ταξιδιωτικής βιομηχανίας, αλλά και με βάση δημοσιεύματα του γερμανικού τύπου.

Κυρίαρχο στοιχείο των συζητήσεων της υπουργού ήταν η διαπίστωση όλων ότι η Ελλάδα σταθερά αυξάνει το τουριστικό της μερίδιο και πρωταγωνιστεί στις δημοφιλέστερες επιλογές προορισμού των Γερμανών ταξιδιωτών. Το 2018 αναμένεται ακόμη μεγαλύτερη αύξηση από το 2017, χρονιά κατά την οποία είχαμε 3,7 εκατομμύρια αφίξεις Γερμανών στη χώρα μας, σημειώνοντας άνοδο 18,1%. Τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν διψήφια αύξηση 25-40% των προκρατήσεων.

Η κ. Κουντουρά που επισκέφθηκε τη Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΙΤΒ στο Βερολίνου, συναντήθηκε με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου TUI, Friedrich Joussen και τον Thomas Ellerbeck, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής και συζήτησαν τις προοπτικές για την περαιτέρω ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού. Επίσης, είχε επαφές με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου της Thomas Cook, Peter Fankhauser, με τους επικεφαλής της JET2 , καθώς επίσης και με ηγετικά στελέχη των Alltours, Der Touristik, FTI, Schauinsland Reisen, Studiosus Reisen, και των αεροπορικών εταιρειών Condor και Germania Airlines και πέτυχε οι μεγάλοι τουριστικοί -ταξιδιωτικοί όμιλοι και οι αεροπορικές εταιρείες, να διευρύνουν τα προγράμματά τους για την Ελλάδα και να εντάξουν νέους ελληνικούς προορισμούς.

Επιπλέον, η υπουργός τουρισμού συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ένωσης ταξιδιωτικών γραφείων Γερμανίας DRV, Norbert Fiebig με τον οποία συζήτησαν την προοπτική να διεξαχθεί στην Ελλάδα το ετήσιο συνέδριο της DRV και είχε συνεργασία με τη διοίκηση της ομοσπονδιακής Ένωσης της τουριστικής βιομηχανίας της Γερμανίας BTW, με θέμα την ετήσια Γερμανική Διάσκεψη για τον Τουρισμό (Tourismusgipfel).

Γερμανικός Τύπος: Τουριστική "έκρηξη" στην Ελλάδα το καλοκαίρι

Η Frankfurter Rundschau, με αφορμή την εν εξελίξει Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΙΤΒ του Βερολίνου δημοσιεύει δηλώσεις εκπροσώπων τουριστικών ομίλων και συνδέσμων, που προβλέπουν άλλο ένα «εκρηκτικό τουριστικό » καλοκαίρι, ειδικά για την Ελλάδα, αλλά και την Ισπανία. Σύμφωνα με τον Γερμανικό Τουριστικό Σύνδεσμο DRV μάλιστα, στην παρούσα φάση τα ελληνικά νησιά είναι ο δημοφιλέστερος τουριστικός προορισμός των Γερμανών, με τις κρατήσεις να ξεπερνούν ακόμη και εκείνες για τις ισπανικές Βαλεαρίδες Νήσους (Μαγιόρκα, Ίμπιζα κα.).

«Για τους γερμανούς τουρίστες η Ισπανία και η Ελλάδα είναι οι απολύτως top προορισμοί. Και οι δύο χώρες αναμένουν μια εξαιρετική τουριστική σεζόν. Και η Τουρκία όμως ανακάμπτει σύμφωνα με την Frankfurter Rundschau. «Δεν αποκλείεται αυτή τη χρονιά να επισκεφτούν την Τουρκία και πάλι περισσότεροι τουρίστες, καθώς οι πολιτικές εντάσεις έχουν μειωθεί», γράφει η γερμανική εφημερίδα.