Συνάντηση με την υφυπουργό Πολιτισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αρμόδια για τον τουρισμό, Alla Manilova είχε στη Μόσχα η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά για την τουριστική συνεργασία και την εξέλιξη των δράσεων του Έτους Τουρισμού Ελλάδας-Ρωσίας 2017-2018.

Συζήτησαν για το πρόγραμμα και τις δράσεις του τουριστικού έτους Ελλάδας-Ρωσίας, με έμφαση στη διοργάνωση του Ελληνορωσικού Επιχειρηματικού Φόρουμ για τον Τουρισμό, που σχεδιάζεται για τον Ιούνιο, στη Χαλκιδική, αλλά και πολυήμερου φόρουμ και φεστιβάλ για τον ελληνικό πολιτισμό, τον ίδιο μήνα, στην περιοχή του Κράσνανταρ στη Μαύρη Θάλασσα.

Παρουσία της κ. Κουντουρά, η κ. Manilova υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας του υπουργείου Πολιτισμού της Ρωσίας με τον Όμιλο Μουζενίδη, ως επίσημο εταίρο για το Έτος Τουρισμού.

Η Ελληνίδα υπουργός συναντήθηκε και με τον επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τουρισμού της Ρωσίας «Rosturizm» Oleg Safonov, με τον οποίο συζήτησαν την ανανέωση και τον εμπλουτισμό, για τα επόμενα χρόνια, του σχεδίου δράσης στον Τουρισμό (action plan 2016-2018) των δύο χωρών, όπως επίσης και στοχευμένες προωθητικές εκδηλώσεις και δράσεις για την ανάδειξη των ελληνικών θεματικών τουριστικών προϊόντων στις περιφέρειες της Ρωσίας.

Ειδική εκδήλωση για το Έτος Τουρισμού διοργανώθηκε στην πρεσβεία της Ελλάδας στη Μόσχα παρουσία των δύο υπουργών και του Έλληνα πρέσβη, Ανδρέα Φρυγανά. Συμμετείχαν Ρώσοι αξιωματούχοι, οι εκπρόσωποι της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων που στηρίζουν την προώθηση του θρησκευτικού τουρισμού, μεταξύ αυτών οι μητροπολίτες Δωδώνης Χρυσόστομος, Ζακύνθου Διονύσιος, και Κυρήνης Αθανάσιος, οι επικεφαλής των μεγαλύτερων τουριστικών ομίλων και εκπρόσωποι των ρωσικών ΜΜΕ.

* Η Ελλάδα βραβεύτηκε ως ο κορυφαίος προορισμός με τις καλύτερες παραλίες της Ευρώπης