«Η στάση του κ. Μητσοτάκη είναι πραγματικά επικίνδυνη. Μας γυρίζει πίσω στις αρχές του 20ού αιώνα και στην περίοδο της έκρηξης των εθνικισμών που προκάλεσε η κατάρρευση της οθωμανικής αυτοκρατορίας. Μας γυρίζει πίσω σε μια περίοδο μεγαλοϊδεατισμών και πολέμου» σημειώνει ο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News.

«Η ΝΔ τελεί υπό πλήρη σύγχυση. Δεν έχει καταλάβει άραγε ότι είναι εκείνη που ενώνεται με τους πιο ακραίους και εθνικιστικούς κύκλους της πΓΔΜ; Δεν βλέπει ο κ. Μητσοτάκης ότι οι δηλώσεις του είναι πανομοιότυπες με τις δηλώσεις του αρχηγού και των στελεχών του δεξιού VMRO, που απορρίπτουν τη συμφωνία και εγκαλούν τον κ. Ζάεφ για μειοδοσία;», αναφέρει ο κ. Τζανακόπουλος.

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφερόμενος στη σπουδαίοτητα της συμφωνίας με την πΓΔΜ, τονίζει ότι «η Ελλάδα αποκαθιστά τις σχέσεις της με έναν ακόμη γείτονά της, στη ζωτικής σημασίας περιοχή των Βαλκανίων. Η χώρα μας πλέον θα μετρά στα Βαλκάνια μόνο φίλους. Γίνεται η ηγέτιδα δύναμη της περιοχής, όχι διά της επιβολής, αλλά δίνοντας το παράδειγμα της συνεργασίας και της αλληλεγγύης. Τα Βαλκάνια, με τη συμφωνία Ελλάδας - πΓΔΜ και την επιτάχυνση των βημάτων για την ευρωπαϊκή προοπτική τόσο της πΓΔΜ όσο και της Αλβανίας και της Σερβίας, κλείνουν μια μακρά περίοδο έντασης και αστάθειας, στην οποία μάλιστα επένδυσαν τρίτες χώρες για δικά τους οφέλη. Στη νέα εποχή συνανάπτυξης, η Ελλάδα θα είναι πρωταγωνίστρια. Τόσο στην οικονομική άνθηση της περιοχής όσο και στη γεωπολιτική της αναβάθμιση».