Η Νέα Δημοκρατία εντείνει την κριτική της στην κυβέρνηση για την παράταση του νόμου Παρασκευόπουλου, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Κώστα Καραγκούνη να χαρακτηρίζουν αμετανόητα τα στελέχη της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ.

Ανάρτηση για τον νόμο Παρασκευόπουλου έκανε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης. «Με τον νόμο Παρασκευόπουλου αποφυλακίσθηκαν περισσότεροι από 10.000 κρατούμενοι. Ανάμεσά τους καταδικασμένοι για ανθρωποκτονίες, έμποροι ναρκωτικών, βιαστές, παιδεραστές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ χθες, αντί να τον καταργήσει, ψήφισε την παράτασή του. Είναι αμετανόητοι. Η ΝΔ θα τον καταργήσει αμέσως», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Καραγκούνης: Ο νόμος Παρασκευόπουλου έχει προκαλέσει την ελληνική κοινωνία

«Μην προσωποποιούμε νόμους, είναι επιλογή της κυβέρνησης πια, όταν έχεις τρεις υπουργούς που ακολουθούν ακριβώς την ίδια πολιτική με μια συγκεκριμένη σαφή κατεύθυνση», δήλωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ΝΔ, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Κώστας Καραγκούνης, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» για την παράταση που έδωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης σε ρυθμίσεις του αποκαλούμενου νόμου Παρασκευόπουλου.

Αποτιμώντας τα αποτελέσματα της έως σήμερα εφαρμογής του νόμου, ο κ. Καραγκούνης παρατήρησε: «Έχει φέρει κάποια πολύ επώδυνα αποτελέσματα, τα οποία δεν τα αξιολογεί ο καθένας από εμάς, είτε δημοσιογράφοι, είτε βουλευτές, τα αξιολογεί όλος ο κόσμος. Σε όλες τις δημοσκοπήσεις πάνω από το 70% των πολιτών θεωρεί ότι είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα, είναι εναντίον αυτών των διατάξεων και ότι υπάρχει γενικό ζήτημα με την εγκληματικότητα. Πάνω από το 70% θεωρεί ότι η κυβέρνηση δεν τα έχει πάει καθόλου καλά σε αυτόν τον τομέα. Αυτό, λοιπόν, αφορά πλέον την κοινωνία και το ζήτημα της δημόσιας ασφάλειας είναι το ύψιστο αγαθό».

«Ο νόμος αυτός», επισήμανε ο αν. τομεάρχης της ΝΔ, «έχει προκαλέσει την ελληνική κοινωνία, έχει απελευθερώσει με προνομιακό τρόπο χιλιάδες κακούργους, έχουν βγει δηλαδή πολύ νωρίτερα από όσο έπρεπε από τις φυλακές και υπάρχει και μια άλλη διάσταση ότι πολλοί από αυτούς που έχουν βγει με τον νόμο Παρασκευόπουλου έχουν διαπράξει χειρότερα αδικήματα από αυτά που αρχικώς διέπραξαν και μπήκαν στη φυλακή».

«Χαρακτήρισα στη Βουλή και τον νέο υπουργό αμετανόητο, είναι ο δεύτερος υπουργός μετά τον κ. Κοντονή, που δίνει παράταση στον νόμο και μάλιστα παρουσιάστηκε και στη Βουλή -το είπα στον κ.Καλογήρου- ως ο πιο ένθερμος υποστηρικτής του νόμου», επισήμανε και πρόσθεσε: «Το περίφημο άρθρο 110 α του Ποινικού Κώδικα άνοιξε την κερκόπορτα για αθρόες αποφυλακίσεις με τη χρήση των "μαϊμού" πιστοποιητικών αναπηρίας ΚΕΠΑ --αυτό το οποίο ήλθε υπό μία έννοια η χθεσινή τροπολογία, που θα ψηφίσουμε να θεραπεύσει ως έναν βαθμό [...] Πάνω από 350 περιπτώσεις κρατουμένων βρέθηκαν εκτός φυλακής, απολύθηκαν με χρήση πλαστών πιστοποιητικών».