«ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αντί να ζητήσουν έστω μία συγγνώμη για τα δάνεια και για την κατάπτυστη τροπολογία του 2013, ζητούν από πάνω και τα ρέστα», σημειώνει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού και τους ζητάει να ενημερώσουν τους πολίτες πότε και πώς θα ξεπληρώσουν τα φέσια τους.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, «αφού απέτυχαν οι προσπάθειες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να θαφτούν οι ευθύνες τους για τα θαλασσοδάνεια σχεδόν μισού δισ. ευρώ, τώρα που η Δικαιοσύνη προχωρά ανεμπόδιστη στη διερεύνηση, αντί να ζητήσουν έστω μία συγγνώμη όχι μόνο για τα δάνεια αλλά και για την κατάπτυστη τροπολογία του 2013, με την οποία απαλλάσσονταν όλοι οι υπεύθυνοι, ζητούν από πάνω και τα ρέστα».

«Έχουν το θράσος να ζητούν διαγραφή των δανείων τους και να ανακαλύπτουν πάλι πολιτικές διώξεις και σκευωρίες. Θα ήταν προτιμότερο να ενημερώσουν τους Έλληνες πολίτες πότε και πώς θα ξεπληρώσουν τα φέσια τουςα», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ράνια Σβίγκου: Το 2013 ο ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε να αποσυρθεί η σκανδαλώδης τροπολογία για τα θαλασσοδάνεια

Παράλληλα η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου ανήρτησε βίντεο στο twitter της παρέμβασης του τότε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, για την επίμαχη τροπολογία της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, υπενθυμίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταγγείλει τη σκανδαλώδη ρύθμιση που αθώωνε τραπεζικά στελέχη για τα δάνεια των κομμάτων.

«O Παπαδημούλης από τον ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει την τροπολογία της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου για αμνήστευση τραπεζικών στελεχών που έδωσαν τα θαλασσοδάνεια. 5 χρόνια μετά, θα έκαναν τα ίδια κ χειρότερα για να θάψουν την υπόθεση #μαζι_τα_δανειστηκαμε» το κείμενο που συνοδεύει την ανάρτηση της κ. Σβίγκου.

Βούτσης: Απίστευτη πρόκληση να διεκδικήσουν τα κόμματα σκανδαλώδη ρύθμιση για τα δάνειά τους

«Θα ήταν απίστευτη πρόκληση τα κόμματα να επιζητούσαν σκανδαλωδώς ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα δάνειά τους», τόνισε μιλώντας στον Alpha το πρωί ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, σχετικά με τα δάνεια των κομμάτων, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση ξεκαθάρισε, ότι «τα ζητήματα των κομμάτων δεν αντιμετωπίζονται σε επίπεδο Βουλής, αλλά είναι αποκλειστικό ζήτημα των ίδιων των κομμάτων».