Πολύ πιθανό χαρακτήρισε το ενδεχόμενο συνάντησης του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είναι πιθανό να έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στα τέλη του μήνα στη Νέα Υόρκη, όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο κ. Πέτσας ανέφερε πως οι δύο πλευρές είναι σε επαφές ώστε να υπάρξει συνάντηση στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, που θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη στα τέλη του μήνα.  Σημείωσε πως οι λεπτομέρειες θα οριστικοποιηθούν τις επόμενες ημέρες, διευκρινίζοντας, πάντως, πως μέχρι στιγμής δεν έχει συμφωνηθεί η ημερομηνία για τη συνάντηση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος γνωστοποίησε πως ο πρωθυπουργός θα έχει πληθώρα διμερών συναντήσεων, κατά την διάρκεια της παραμονής του στις ΗΠΑ. Θα έχει επαφές με πολλούς αρχηγούς κρατών, περιλαμβανομένου του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, η ελληνική πλευρά θα αναδείξει, μεταξύ άλλων, την τουρκική «παρεμβατικότητα» στην Κύπρο.