Τον καθηγητής λοιμοξιωλογίας και εκ των μπροστάρηδων στην κρατική προσπάθεια κατά του κοροναϊού, Σωτήρη Τσιόδρα, υποδέχθηκε σήμερα στο πρωθυπουργικό γραφείο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το γεγονός γνωστοποίησε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, μέσω ανάρτησης στα social media, χωρίς να κάνει γνωστές ιδιαίτερες λεπτομέρειες, πέραν του ότι συζήτησαν τα επόμενα βήματα στην καταπολέμηση της πανδημίας και των συνεπειών της.

Ο Πρωθυπουργός το πρωί του Σαββάτου είχε επίσης τηλεδιάσκεψη με τους συντονιστές της εθελοντικής ομάδας Hellas CΟVID-19 3D Printing Supplies.

Οι συντονιστές της ομάδας, Σίμος Κόκκινος και Κωστής Κουτρέτσος, ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό σχετικά με το πώς η τεχνολογία της 3D εκτύπωσης μπορεί να συμβάλλει στην παραγωγή μέσων ατομικής προστασίας του υγειονομικού προσωπικού της χώρας, την παραγωγική δυνατότητα της ομάδας αλλά και τις περαιτέρω δυνατότητες της εν λόγω τεχνολογίας σε άλλα υλικά ιατρικού εξοπλισμού. Αναφέρθηκαν επίσης στην καλή συνεργασία τους με το υπουργείο Υγείας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους συνεχάρη για την πρωτοβουλία τους και τους ευχαρίστησε για την προσφορά τους στην προσπάθεια στήριξης του Εθνικού Συστήματος Υγείας ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ ΜΠΕ, σημείωσε ότι θα συμβάλλει έμπρακτα στην ενίσχυση της παραγωγικής δυνατότητάς τους.