Ξεκίνησε η συνεδρίαση της Εξεταστικής της Βουλής για το ΚΕΕΛΠΝΟ, όπου αναμένεται να καταθέσει η πρώην πρόεδρος του Οργανισμού Τζένη Κουρέα Κρεμαστινού. Απίστευτη χαρακτηρίζει την κατάσταση με το ΚΕΕΛΠΝΟ το μέλος της επιτροπής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, αναμένεται να τεθεί το ζήτημα της μη προσέλευσης του πρώην διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ, κ. Θ. Παπαδημητρίου, ο οποίος μέχρι στιγμής δεν έχει έρθει στην Επιτροπή επικαλούμενος άλλοτε πρόβλημα υγείας και άλλοτε αδυναμία κατάθεσης διότι είναι κατηγορούμενος για άλλες υποθέσεις.

Η Επιτροπή είχε αποφασίσει να δώσει προθεσμία στον πρώην διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ, ώστε να προσκομίσει τη σχετική βεβαίωση από δημόσιο νοσοκομείο. Σε αντίθετη περίπτωση, υπάρχει η δυνατότητα να δοθεί εντολή για βίαιη προσαγωγή του, όπως προβλέπει ο νόμος.

Τελικώς, ο κ. Παπαδημητρίου υπέβαλε ιατρικές γνωματεύσεις, οι περισσότερες εκ των οποίων με ημερομηνία 2013. Η Επιτροπή έκρινε ότι ο μάρτυρας πρέπει να εξεταστεί από κρατικό νοσοκομείο και πραγματογνώμονες γιατρούς με το ερώτημα αν είναι σε θέση να καταθέσει, όπως προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής για τους μάρτυρες των εξεταστικών επιτροπών. Σημειώνεται ότι τα μέλη της Επιτροπή κρίνουν ως εξαιρετικά σημαντική τη μαρτυρία Παπαδημητρίου λόγω της θέσης την οποία κατείχε στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Στη συνέχεια, αναμένεται να καταθέσει ως μάρτυρας η Τζένη Κουρέα Κρεμαστινού, η οποία διετέλεσε πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ από τον Δεκέμβριο του 2010 ως τον Απρίλιο του 2015.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Επιτροπής, Σπύρος Λάππας, μιλώντας πρόσφατα στην ΕΡΤ, χαρακτήρισε «απίστευτη» την κατάσταση με το ΚΕΕΛΠΝΟ. «Ο πρόεδρος, κ. Παπαδημητρίου, δεν έρχεται στην Επιτροπή επικαλούμενος άλλοτε πρόβλημα υγείας και άλλοτε ότι δεν μπορεί να έρθει διότι είναι κατηγορούμενος για άλλες υποθέσεις. Έρχονται υφιστάμενοί του και έχουν επιλέξει ομερτά, με αποτέλεσμα να μπορούμε να φτάσουμε σε κάποια πληροφορία», εξήγησε. Ο κ. Λάππας διαβεβαίωσε επίσης για την «αταλάντευτη πολιτική βούληση και επιθυμία της κυβέρνησης στην καταπολέμηση της διαφθοράς και της διαπλοκής», ενώ υπενθυμίζοντας τα ποσά ανέφερε ότι πρόκειται για «150 δισ. μίζες στα εξοπλιστικά, 85 δισ. στην υγεία, 1,5 δισ. το χρέος των μιντιαρχών και 450 εκατ. των κομμάτων».

Καλούμενος να απαντήσει για το αν θα υπάρχει κάποιο αποτέλεσμα από την Εξεταστική, ο κ. Λάππας τόνισε ότι «χρέος της Επιτροπής είναι η διερεύνηση, το πόρισμα πάει στη Δικαιοσύνη και αυτή αναλαμβάνει να αποδώσει ευθύνες».

Πηγή: left.gr