Επίθεση στην Αξιωματική Αντιπολίτευση εξαπέλυσε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης, κατά τη συζήτηση του νέου κρατικού προϋπολογισμού, κατηγορώντας την ότι οι ανήθικες πρακτικές που ακολούθησε επί δικής της διακυβέρνησης ήταν αυτές που οδήγησαν τη χώρα στη μεγάλη οικονομική κρίση.

«Στον πυρήνα της δικής μας πολιτικής η επάνοδος των ηθικών αξιών είναι μονόδρομος. Αυτή η κυβέρνηση έχει μέγιστο στόχο την επαναφορά των ηθικών αξιών ώστε να μην ξαναζήσουμε τις ανήθικες πρακτικές που οδήγησαν στα μείζονα χρέη και στα υπέρογκα δημόσια ελλείμματα, αναγκάζοντας το κράτος να δανείζεται», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαυραγάνης και πρόσθεσε:

«Αυτοί που ισχυρίζονται σήμερα ότι θα σώσουν τη χώρα είναι οι ίδιοι που δημιούργησαν υπέρογκα δημόσια ελλείμματα και την ανάγκη να δανείζεται η χώρα με ληστρικά επιτόκια και είναι οι ίδιοι που οδήγησαν στον καιάδα της ανεργίας ένα εκατομμύριο συμπολίτες μας. Πρωταρχική αιτία της πτώσης της ελληνικής οικονομίας ήταν οι ανήθικες πρακτικές που οδήγησαν στα ελλείμματα».

Ο κ.Μαυραγάνης επεσήμανε ότι από 24 δισ. που ήταν το 2014 το δημόσιο έλλειμμα σήμερα είναι στα 6,5 δισ. ευρώ και τόνισε ότι με το προϋπολογισμό του 2019 προοιωνίζεται ακόμα μια χρονιά που δεν θα παράγει ελλείμματα αλλά πλεονάσματα. Έμφαση έδωσε ο κ. Μαυραγάνης στις εξαγωγές, τονίζοντας ότι ήταν ένας κρίσιμος τομέας στον οποίο πέτυχε η κυβέρνηση καταφέρνοντας να ανατρέψει το μείγμα από 15% - 85% εξαγωγές - εισαγωγές και σήμερα να είναι 65% - 35%.

Ακόμα μίλησε για «αφοριστική γενική και αόριστη κριτική της ΝΔ», μια λογική, όπως είπε, «που δίνει το αλάθητο του οικονομικού Πάπα στον εαυτό της, ενώ της διαφεύγει το βασικό ότι με την δική της πολιτική έκλεισαν 130.000 επιχειρήσεις από το 2010-2014 ενώ η σημερινή κυβέρνηση κατάφερε και μέχρι το 2017 άνοιξαν 30.000 από όσες έκλεισαν. «Αυτό που δεν μπορείτε ποτέ να υποσχεθείτε είναι πετύχετε να αποτινάξετε από πάνω σας τον κακό σας εαυτό. Αυτό που υπόσχεστε αν στο μέλλον έρθετε στην εξουσία, που δεν θα συμβεί, είναι τα όνειρα σας. Αλλά τα δικά σας όνειρα είναι εφιάλτης για τον ελληνικό λαό», κατέληξε ο κ. Μαυραγάνης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ