Οι δύο προστατευόμενοι μάρτυρες της υπόθεσης Novartis, που αρχικά αρνήθηκαν να καταθέσουν στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, παρουσιάστηκαν στην Αστυνομία, με την κατάθεσή τους να προγραμματίζεται για τη Δευτέρα και να γίνεται με όλα τα μέτρα προστασίας.

Αρχικά, εχτές νωρίς το βράδυ,  ο προστατευόμενος μάρτυρας με την κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης» προσήλθε αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ, για να ακολουθήσει σήμερα το μεσημέρι «Αικατερίνη Κελέση». Η εξέτασή της από την Προανακριτική θα γίνει τη Δευτέρα 24/2 στις 16:00 και 20:30.

Το σημαντικότερο, φυσικά, είναι το πως θα γίνει η κατάθεσή τους, αφού αποτελεί το «μήλον της έριδος» μεταξύ των κομμάτων και αποτέλεσε τον λόγο που δεν παρουσιάστηκαν τις προηγούμενες ημέρες.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες και ύστερα από τα όσα απάντησε ο Άρειος Πάγος, οι μάρτυρες θα καταθέσουν όπως επιθυμούν, δηλαδή με την πλήρη προστασία της ταυτότητάς τους. Άρα θα χρησιμοποιηθούν ηλεκτρονικά μέσα, μηχανισμός αλλοίωσης φωνής και φυσικά τα μέλη της προανακριτικής δεν θα δουν τα πρόσωπα των μαρτύρων.