Υπό πλήρη έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά που ξέσπασε ξαφνικά αργά την νύχτα στην θέση Γερακίνη Λάκα της Αλοννήσου, μέσα σε δυσβατο σημείο στο πευκοδάσος που περιβάλλει την περιοχή.

Καθ' όλη την διάρκεια της νύχτας επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής της Αλοννήσου με οχήματα και 17 άνδρες, καθώς και 6 υδροφόρες του δήμου, επιχειρούσαν για να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά,ενώ σήμερα το πρωί έφτασαν και δυο πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο για να σβήσουν πλήρως την φωτιά, η οποία σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις έκαψε περίπου 110 στρέμματα πευκοδάσους.

Κατά την διάρκεια της νύχτας κρίθηκε απαραίτητη, για προληπτικούς λόγους, η εκκένωση του πεντάστερου ξενοδοχειακού συγκροτήματος «Μαρπούντα Village Resort», επειδή η κατεύθυνση του ανέμου οδηγούσε την φωτιά προς το ξενοδοχιακές εγκαταστάσεις.

Όλοι οι ένοικοι του τουριστικού συγκροτήματος απομακρύνθηκαν για λόγους ασφαλείας δια θαλάσσης, με τρία σκάφη στα οποία επέβαιναν άνδρες του Λιμενικού και μεταφέρθηκαν στο κεντρικό λιμάνι του νησιού στο Πατητήρι. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η ιδιοκτησία του ξενοδοχείου Κατερίνα Σαντίκου ανέφερε ότι όλα εξελίχθηκαν ομαλά,δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το ξενοδοχειακό συγκρότημα και στις 10 το πρωί οι ένοικοι του «Μαρπούντα Village Resort» μεταφέρονται και πάλι στα καταλύματά τους.